Wednesday 31 December 2014

December Favourites

Visų pirma, noriu pasveikinti visus šio blogos skaitytojus su artėjančiais naujais metais! Besibaigiant pirmajam žiemos mėnesiui nusprendžiau aprašyti šio mėnesio mylimiausius - kai kurie mano kosmetinėje yra jau ilgokai, kuriuos jau spėjau pamiršti, prisiminti, vėl pamiršti ir vėl prisiminti, kiti - atsiradę vos prieš kelis mėnesius. Taigi, gruodžio mėgstamiausi:


As December is nearly over, I decided to write about december's favourites. Some of the products I have for a long time, others - just a few months but these are my current favourites.


Nuotraukoje pirmas iš kairės - Acure Organics kūno losjonas su citrinžole ir Maroko argano aliejumi. Šią firmą pirmą kartą pastebėjau skaitydama atsiliepimus apie Iherb parduotuvę, tarp gausybės ten parduodamų sviestų ir kūno losjonų, nusprendžiau verčiau pamėginti gerai drėkinantį kūno losjoną, tiesa, losjonas stangrinantis, nežinau, ar tikiu tuo, bet man atrodo, kad jis tai daro (o gal aš tiesiog į tai įtikėjusi?). Losjono sudėtyje be galo daug aliejų, gerai drėkina odą, tiesa, kvapas labiau imbiero, o ne citrinžolės (arba aš nebežinau, kaip kvepia citrinžolė, bet ir mano sesuo, paklausta, koks kvapas, pirmiausia nurodė imbierą). Losjoną kartočiau, iš tiesų, jau turiu antrą, beje, nusipirkau tos pačios firmos bekvapį kūno losjoną su kakavos sviestu. Idomumo dėlei peržvelgiau abiejų sudėtis - du pirmi trečdaliai ingredientų sutampa ir tik vienas trečdalis pabaigoje skiriasi. Keista, juk mes įpratę manyti, kad gale nurodytų sudedamųjų dalių yra mažiausiai, tai kaip jos gali būti veikliausios? Čia, aišku, retorinis klausimas, į kurį neketinu atsakyti, nes losjonas patiko ir nesuku sau dėl to galvos :)

Acure Organics lemongrass + moroccan argan oil firming body lotion. The first time I noticed this brand when I was searching Iherb store for a body butter or lotion. Reviewers were raving about those lotions so I decided to give it a try. I bought the firming one without any reason to firm my body but I thought the smell would be the best. Though the smell appeared to be deceptive - it smells like ginger (I can't smell the lemongrass in it). My sister, who also used this lotion and was fascinated, confirmed that it smells like ginger. Yeah, about firming, I don't know whether I'm so easily persuasive or what, but I think it does firm your body. By the way, I also baught the unscented one with cocoa butter + CoQ10 and compared the ingredients list - most of the ingredients are the same and only several at the end of the list differ - strange, huh? I thought most effective ingredients are the first ones and those at the end don't make such a big difference. But I like the lotion and will repurchase, actually, I bought another :)
Essence lūpdažiu (spalva 06 Barely There) susidomėjau perskaičiusi apie jį viename bloge, kur buvo aptarta ir jo sudėtis - jame yra aliejų, todėl jis neturėtų sausinti. Šiaip Essence lūpdažiais kažkada esu nusivylusi, nes jie, nors kai kurios spalvos fantastiškos, vis dėlto pernelyg sausino lūpas. Užsinorėjau išbandyti naują liniją (tiesa, matinės spalvų paletės lūpdažiuose aliejų nėra ir jie taip pat sausins), lūpdažiai man taip patiko, kad nusipirkau du (dar turiu 07 Natural Beauty) ir ieškau trečio (05 Dare to be Nude), kurio radau tik testerį, o kai kur net jo nebuvo. Jei kas žino, kur galima šią spalvą rasti Vilniuje ar Kaune, prašau pranešti :) Taigi, šį mėnesį daugiausia dažiausi tamsesniu, t.y. Barely There. 

When I read about this new long lasting lipstick line from Essence, I got interested - they have oils in them so don't drain lips so much (as lipsticks from other lines did, in fact, once I was so disappointed that I decided not to buy lip products from Essence. EVER AGAIN. Well, I changed my mind). This one in the picture is 06 Barely There. I liked this so much that I bought another (07 Natural Beauty) and I'm looking for a third one (05 Dare to be Nude), but I can't find this one.. Yeah, I like these lipsticks :)

Essence lash princess volume tušas. Nusipirkau šį pigutį tušą, nes buvo akcija (žinau, auka..): už 12 Lt ar mažiau jis buvo kartu su ta plunksnele, kurią taip pat matote nuotraukoje. Nežinau, ko man reikėjo labiau - tušo ar plunksnelės, o gal nereikėjo nė vieno, bet nelikau nusivylusi. Tušas puikiai atskiria ir ilgina blakstienas, šepetėlis keistai riestai ir platėjantis, bet ypač patogus. Netrupa, blakstienų nealina (skirtingai nei kiti Essence tušai, kurie suteikdavo wow efektą, bet po to iškrisdavo pusė mano blakstienų).

I bought this mascara in a duo with eyeliner pen, these were on sale (I did not need a mascara. Neither another eyeliner..) and I was pleasantly surprised. It does what it says - creates dramatic volume and gorgeous lashes. I like the specially-shaped cobra-head wand which trully covers each individual lash. 

Essence markeriu-eyelinerį jau esu bandžiusi, šiaip labiau mėgstu brėžti linijas šepetėliais ar bent jau įprastais pieštukais, bet kai norisi greit ir lengvai nubrėžti gražią liniją, labiau tinka šis. Kurį laiką nesidažiau, tad ir nubrėžti lygią liniją man sunkoka, o su šiuo nubrėžiu bent jau pakenčiamai lygiai :) Būtinai reikia šešėlių pagrindo, nes ant riebesnio voko po kurio laiko matysite atsispaudusią liniją. Gaila, kad spalva yra tik viena - juoda. 

Essence eyeliner pen is easy to use, especially for me, because I didn't do any eye make-up for a while and forgot how to apply eyeliner accurately. This one helps, but you have to use eyeshadow base otherwise you'll get another line on your lid. Unfortunately, this comes in only one shade - black. 

Urban Decay Naked šešėlių paletė yra iš tų, kurias tai pamirštu, tai vėl atsimenu. Gruodžio mėnesį ji man buvo vėl "ant bangos", ypač šešėliai Virgin  (pirma iš kairės) ir Hustle (trečia iš dešinės). Pirmasis yra bene labiausiai išnaudotas iš visų, labai tinka visam vokui, suteikia subtilų žvilgesį. Turiu panašų iš Artdeco (spalva 29), tačiau šis, nors ir atrodo identiškas, ant voko suteikia veikiau riebų vaizdą, o ne subtilų žvilgėjimą. Hustle naudoju voko raukšlei. Šį duetą kartu su Essence eyelineriu ne kartą dariau šį mėnesį. Su palete taip jau yra: arba naudoju dažnai tam tikras spalvas, arba nenaudoju iš viso.
Urban Decay Naked eyeshadow palette is one of those that I sometimes forget, but this month I used it very often, especially shades Virgin (first one from the left) and Hustle (third one from the right). First shade I usually use for the whole lid, second - for the crease. This duo with Essence eyeliner pen makes a very subtle make-up that is suitable for day and night. This look is also very easy to do :) Virgin's dupe could be shade 29 from Artdeco though it looks a bit oilier (rather than subtle shimmer).

Kokios jūsų šio mėnesio mėgstamiausios priemonės?
What are your december favourites?




No comments:

Post a Comment