Friday 2 October 2015

Rugsėjo mėgstamiausi

Prasidėjus antrajam rudens mėnesiui, pats laikas aprašyti praėjusio mėnesio mėgstamiausias priemones. Šį kartą jų net šešios.




Pradėsiu nuo to, kad rugsėjį dekoratyvinę kosmetiką naudojau kiek dažniau, peržiūrėjau savo kolekciją. Labiausiai nukentėjo nagų lakai - kai kurie, pasenę, nesulaukė gailesčio ir buvo išmesti lauk. Užtat jų vietoje atsirado vienas naujas - pirmasis iš kairės nuotraukoje - Gabriella Salvete Stars enamel nagų lakas su smėliniu efektu. Anokia čia naujiena, tačiau aš pirmą kartą išbandžiau tokius lakus, nes pagaliau atradau gražią spalvą - 15 Clementina. 
Taip, nuotraukoje jis atrodo labiau rausvas nei ant nagų, bet tai tik geriau! Ant rankų nagų neišsilaiko itin ilgai, po buities darbų lengva pastebėti nusitrynusį smėlinį efektą, tačiau laką lengva atnaujinti, nebūtina perlakuoti visų nagų. Labiausiai pasiteisino šį laką naudoti kojų nagams - ir gražu, ir blizga, ir defektų nesimato, ypač kai aš tokia atgrubnagė ir išterlioju odeles aplink nagus. Toks pedikiūras išsilaikė ilgiau nei dvi savaites. Vienintelis šio lako minusas - jį sunku nuvalyti, nagų lakų gerbėjos tikriausiai susidūrę su sunkiu blizgių lakų valymu, tai ir su šiuo reikia padirbėti. Mano metodas - sukarpau vatos diskelį į keturias dalis, vieną jo dalelę, išmirkytą nagų lako valiklyje, dedu ant nago ir taip padengiu visus nagus. Kelias minutes palaukiu ir valau. Su šiuo laku teko procedūrą kartoti du kartus. Kaip sakoma, reikia aukotis dėl grožio ;)) 

Antrasis buteliukas yra Essence gelinis top coat'as arba viršutinis nagų lako sluoksnis. Jį naudojau su kitais lakais (ant Gabriella Salvete lako jį užlakavus nebeliks smėlinio efekto), suteikia veidrodinį spindesį, nagai atrodo padengti geliu, nesiburbuliuoja (bet ir nereikia jo kratyti), nagų lakas išsilaiko ilgiau, minusas - ilgas šepetėlis, labiau norėtųsi ovaliai kirpto, nes lakas tirštas ir sunku paskirstyti. Rekomenduoju ir kartosiu. 

Biosol priemonė nagų vonelėms. Ši priemonė padeda nuo nagų lūžinėjimo, gamintojo aprašyme teigiama, jog druska, spanguolių lapai ir augaliniai aliejai minkština nagus ir odeles aplink juos, stiprina ir palengvina jų tvarkymą, vitaminai aprūpina nagus maitinamosiomis medžiagomis ir t.t. 

Nuotraukoje matyti, kad priemonę sudaro aliejai, sumaišyti su jūros druska ir tais lapeliais. Supurčius tereikia 1 arbatinį šaukštelį ištirpinti karštame vandenyje ir palaikyti jame pamerktus nagus 10-12 min. Rašoma, kad priemonės užtenka iki 30 kartų. Ilgalaikio poveikio dar laukiu, tačiau tai puiki priemonė palepinti rankas ir nagus, man itin patinka jas laikyti tame aliejuotame vandenyje, tiesiog tas jausmas malonus, nors šiaip aš nesu didelė aliejinių priemonių mėgėja. Vėliau bus aprašyta, kiek kartų priemonės užteko ir ar yra ilgalaikis poveikis. Nusipirkti galima Eurokos, yra kelių rūšių. 

La Roche Posay Toleriane Ultra kremas. Pakuotė tokia pati kaip ir jau mano aprašyto fluido. Šį kremą teko ištrauktu atėjus šaltesniems orams ir norint pataisyti padėtį po Vichy micelinio vandens naudojimo. Šis kremas iš tiesų yra ypač raminanti priemonė. Puikiai tinka jautriai ir alergiškai odai. Kremo sudėtyje nėra konservantų, parabenų, kvėpiklių, alkoholio, dažiklių ir lanolino. Kremas tinka mano odai, ramina ir drėkina išsausėjusias vietas, mažina raudonį. 

Inglot AMC eyeliner gel buvo dar vienas pirkinys rugsėjį. Spalva numeris 89 yra toks tarpinis variantas, kai nesinori rudos, juodos ar pilkos. Ne taip krenta į akis kaip juoda, bet yra įdomesnė nei pilka. Šis gelinis pravedimas yra drėgnas, puikiai tepasi, pakuotė būna sandari - užklijuota, tad išvengiate tikimybės nusipirkti sugedusį produktą, nors išsausėjus konsultantės rekomenduoja naudoti Inglot duraline priemonę ir atgaivinti gelį. 


Teptukas nuotraukoje yra Real Techniques Fine Liner Brush iš Starter Set, tačiau jį galima įsigyti ir kituose rinkiniuose, ir atskirai. Teptukas itin plonas, tačiau standus, todėl juo lengva nupiešti net pačią aštriausią strėlytę. Tiesa, naudojant Inglot gelį, reikia šiek tiek palaukti, kol strėlytė nudžius, nes gali atsispausti ant voko. Taip yra todėl, kad gelis labai drėgnas, tačiau dėl to geriau slysta voku ir nesudaro gumulų. 

Kokios Jūsų rugsėjo mėgstamiausios priemonės?


No comments:

Post a Comment