Friday 23 October 2015

Kakavos manija

Sveiki, mielieji tinklaraščio skaitytojai, šiandien prieš Jūsų akis - kiek nestandartinis įrašas, nestandartinis todėl, kad vienija kosmetiką ir maistą. Taip, maistą, o jei dar tiksliau - gėrimą - kakavą. Viskas prasidėjo nuo pasikeitusio skonio nėštumo metu ir po sūnaus gimimo. Niekad nebuvau didelė šokolado ar kakavos mėgėja, tačiau nuo to laiko itin mėgstu kakavinius/šokoladinius ledus, juodą šokoladą, kavą ir pan. Vėliau ši manija apėmė ir kosmetikos priemones :))





Pirmiausia mano virtuvėje atsirado Dagoba Organic Chocolate šokolado gėrimas. Jį galite rasti iherb.com. Pasirinkau nesaldintą variantą, mat jie šio gėrimo turi įvairių variacijų, kurias nekantrauju išbandyti. Tai jau antras šio gamintojo pirkinys, jau esu išgėrusi pakuotę paprastos kakavos, bet šis yra daugiau nei kakava. Jei tiksliau, tai sudėtyje yra kakavos milteliai, šokoladas ir pieno milteliai. Ir jokio cukraus!!! Tad saldinti galite savo nuožiūra... arba visai nesaldinti! Nuotraukoje matyti tie mažyčiai šokolado gabaliukai. Apie paruošimą: šį gėrimą ruošiu su pienu, norintys gali jį šiek tiek atskiesti, tačiau nerekomenduoju jo gaminti be pieno - skonis ne toks sodrus. Visgi geriant šokolado gėrimą būtų kvaila jaudintis dėl kalorijų - jų vis vien bus :D Kartais šį gėrimą skaninu žiupsneliu cinamono. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad ruošiant šį gėrimą reikia labai labai gerai išmaišyti tuos šokolado gabaliukus. 


Kitas kakavinis produktas - Navitas Naturals lūpų balzamas, kurį liaupsinau čia. Nuomonė apie jį nepasikeitė - šis minkšas švelnaus ir natūralaus kakavos-šokolado kvapo lūpų balzamas tiesiog tirpsta akyse... ir mažėja :(( Rekomenduoju ir kartosiu!!!


Na ir paskutinis produktas, atsiradęs mano kosmetinėje dėl šios kakavos manijos, yra Too Faced Chocolate Soleil bronzatas. Jo spalva yra Medium/Deep Matte. Aišku, aš praleidau progą jį nusipirkti, kai Too Faced kosmetiką dar buvo galima įsigyti Lietuvoje. Kažkodėl maniau, kad matinis bronzatas yra tik tamsesnės spalvos ir klydau, bet nė kiek neprašoviau su spalva - spalva man tinka, svarbu jos nepadauginti, o vasarą juk norisi tamsesnės. Puikiai tinka kontūravimui - neturi to visų nekenčiamo ryžo atspalvio. Swatch'ų nekėliau, nes jų pilnas internetas, juolab, kad priemonė nėra naujiena. O kvapas... D-I-E-V-I-Š-K-A-S. Saldus kakavos-šokolado-besikaramelizuojančio cukraus. Vienintelis minusas - pakuotė, na, tokia pernelyg kičinė ir auksinė, bet jei galvoji apie senovės inkų ir actekų palikimą, tai visai tinka :))

 Ar esate bandžiusios šiuos produktus? Gal turite kokių kakavos-šokolado įkvėptų rekomendacijų?

No comments:

Post a Comment