Tuesday 15 September 2015

Natūralistinis požiūris. Vol 1 Plaukai

Prieš pradėdama rašyti šį įrašą jau buvau nusiteikusi skeptiškai - nesu natūralios ar ekologiškos kosmetikos fanė, agitatorė ir apskritai dažnai ji man netinka, bet, nufotografavus visas bent kiek natūralesnes priemones šiai įrašų serijai, supratau, kad jų turiu ne tiek jau ir mažai. Pirmiausia sutarkime - žodžiu "natūralistinis" apibūdinu produktus, kuriuose gausu įvairių aliejų, molių ir kitų naudingų medžiagų - medžiagų iš gamtos. Nekreipiu dėmesio į sertifikatus, todėl ir ginčytis su manimi, kas tikrai natūralu, o kas ne - beprasmiška, nes visad atsiras grynesnė, ekologiškesnė alternatyva mano pasiūlytai. Sritys, kuriose leidžiu sau eksperimentuoti su natūraliomis priemonėmis, kartais net pačios pagamintomis, yra plaukų ir kūno priežiūra. Plaukų priežiūrai tokias priemones renkuosi, nes jose gausu aliejų ir kitų medžiagų, daugumoje mano turimų ir turėtų priemonių nėra SLS, kuris sausina plauką, o tarkim tokios firmos kaip mano pamėgta Acure Organics apskritai laikosi tvaraus verslo principų, netestuojami su gyvūnais, be parabenų, sulfatų, ftalatų, sintetinių kvapų, kenksmingų konservantų ir dažiklių. Tai tik vienas pavyzdys. Amžinos diskusijos, kas geriau ir labiau tinka odai - sintetiniai ar natūralūs kvapai iš eterinių aliejų, čia neketinu pradėti, tiesiog pasidalinsiu nuomone apie naudojamus produktus. 




Pirmasis iš kairės produktas, kurį matote nuotraukoje, yra Acure Organics Pure mint + echinacea stem cell kondicionierius. Gamintojas jau pakeitė pakuotes. Pirkau jį kartu su tos pačios serijos šampūnu, kuris patinko, kondicionierius, deja, ne, todėl ir naudoju jį ilgai ir tik kartais. Ši serija yra purinanti, skirta normaliems, ploniems ir sukritusiems plaukams, todėl šampūnas plaukus pakeldavo nuo šaknų, nesausino, tačiau kondicionierius nedaro nieko - naudoju jį plaukų galams, tačiau net ir palaikius geras 10 minučių, plaukus vis dar sunku iššukuoti. Taip, jis neapsunkina plaukų, bet ar galima iš jo tikėtis tik tiek? Nekartotinas produktas. 

Antrajame buteliuke yra ricinų aliejus, kurį naudoju plaukų kaukėms. Tiesa, jis itin klampus ir sunkiai išplaunamas, tad į kaukę jį dedu tuomet, kai žinau, kad kitą dieną nereikės niekur eiti - o jei gerai neišplausiu? Labiausiai pasiteisinęs jo panaudojimas - antakiams ir blakstienoms stiprinti, kadangi galiu sau leisti atsibusti kiek užtinusiom ir traiškanotom akim, tai daugiausiai taip jį ir naudoju :D Kitu atveju rinkčiausi kitą priemonę. Firma - Aura Cacia, patinka tamsus ir sandarus buteliukas, tiesa, jį kiek sunku išspausti, persistengus spaudžiant - lengva padauginti.

Nuotraukos viduryje puikuojasi Argiletz šampūnas su žaliuoju moliu riebiems plaukams. Puikuojasi, tačiau toli gražu nėra puikus. Šampūnas gerai išplauna plaukus, jie net girgžda po plovimo, tačiau kondicionieriaus reikia būtinai, kitaip plaukų neiššukuosite. Mano plaukai prie šaknų riebūs, tad jų nesausino, galiukams stengiuosi naudoti intensyvesnes, labiau drėkinančias ir maitinančias priemones. Labiausiai šis šampūnas nepatiko todėl, kad yra neekonomiškas - skystenis nei įprasti šampūnai, be to, dvigubai blogiau putoja, todėl išnaudoju jo daugiau. Kiekis - tik 200 m, ploviau galvą vos kelis kartus, o jau trečdalio nėra. Šampūno spalva kaip žaliojo molio, tačiau suputojus putos yra baltos.

Dessert Essence jojobos arba simondsijų aliejus. Šį daugiafunkcinį (galima naudoti veidui, makiažo valymui, kūno masažui, plaukams) aliejų naudoju plaukams. Tai jau antras šio aliejaus buteliukas, kurį naudoju. Pirmają naudojau ir kūdikio masažui. Ištepu šiuo aliejumi plaukus, galvos odą, aliejus saugo ją nuo išsausėjimo, pleiskanų atsiradimo. Puikiai tiko niežtinčiai galvos odai. Aliejus tinkamas ir jautriai odai. Pastebėjau, kad nuo šio aliejaus atsirado antri kirpčiukai, kai kur išaugo styrantys plaukeliai. Aliejus patinka ir dėl to, kad jį, skirtingai nei ricinų aliejų, lengva išplauti - jis nepalieka riebalo. Labiausiai nepatinkantis dalykas - pakuotė, mat abu kartus siuntinyje šiek tiek išbėgo, nors buvo užklijuota iš vidaus, matyt, nesandariai. Naudojant taip pat bėga per kraštus ir ištepa visą buteliuką. Kitą kartą pirkčiau Aura Cacia jojobos aliejų, vien dėl jų buteliukų. 

Paskutinis produktas nuotraukoje yra Earth Science olive & avocado plaukų kaukė. Jos sudėtis nėra visiškai natūrali. Šią kaukę naudoju tiek pagal paskirtį, tiek kaip kondicionierių tuomet, kai prireikia intensyvesnės priemonės - po saulės vonių, cheminių priemonių ar karštų plaukų formavimo prietaisų naudojimo. Puikiai tinka mano plaukams - po kaukės jie lieka švelnūs, lengvai šukuojami. Rekomenduoju, kartočiau :)

Visos priemonės, išskyrus Argiletz šampūną, pirktos iherb. Argiletz šampūną pirkau cocooncenter

Kokias natūralias plaukų priežiūros priemones naudojate Jūs?

2 comments:

  1. Aš irgi nesu ta moteris, kurios lentynose ekologiška kosmetika užima didelę dalį, bet reikia pripažinti, kad ekologiški tušai neapsunkina akių. Labai džiaugiuosi juos atradus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O aš prisipažinsiu, kad ekologiškos dekoratyvinės vengiu - prisiskaičius per daug atsiliepimų, kad spalvos blankios, kokybė ne itin, tai ir neperku, nors, manau, tušai galbūt mažiau kenktų blakstienoms, bet kai blakstienos ne ypatingos, tai renkuosi tušus, kurie suteikia lėlišką, o ne natūralų vaizdą.

      Delete