Wednesday 9 September 2015

Apie minimalizmą spintoje arba mažiau yra daugiau

Į tinklaraštį, kuris iš esmės buvo pradėtas rašyti dėl atsiliepimų apie kosmetikos produktus, įtraukiu ir įrašą apie knygą. 






Šis įrašas atsirado, nes perskaičius knygą, supratau, kad jos teiginiai atitinka manąsias mintis apie garderobą. Manuoju kredo galėtų būti "mažiau yra daugiau". Pastaruoju metu domiuosi minimalizmu - nuo minimalizmo spintoje iki tokio gyvenimo būdo. Minimalistiškai spintos sutvarkyti gal ir nepavyks (turiu daug to, kas vertinga ir neketinu išmesti, be to, dauguma drabužių dera vieni prie kitų, mat negaliu leisti sau prabangos pirkti daug drabužių), tačiau norėjau labiau planuoti pirkinius, planuoti su "cinkeliu", derinti ir išsiskirti. 




Knyga yra pradžiamokslis planuojančioms garderobą ir prancūziško grožio mėgėjoms - joje gausu nuotraukų, kurios puikiai iliustruoja pateikiamus patarimus. Ji taip pat padės suvokti, kurios garderobo detalės yra esminės, kurios - ne, kam verta išlaidauti ir kur verčiau pataupyti. Tuo pačiu pateikiami pavyzdžiai, kaip nevirsti nuoboda - pabrėžiamas individualumas ir išskirtinumas. Sakysite, kuo knyga geresnė nei straipsniai žurnaluose ar internete, juk straipsnių apie prancūziškąjį chic fenomeną yra apstu. Knyga išsamesnė: joje pateikiami ne tik aukščiau minėti dalykai, bet ir patarimai dėl drabužių spalvos, kirpimo pagal figūrą, paslaptys, leisiančios jums drabužius išsaugoti kaip naujus kuo ilgiau, sužinosite, kaip juos prižiūrėti, galiausiai, šis tas apie drabužių medžiagas ir apdailą - į ką reikia atkreipti dėmesį perkant drabužį ir sprendžiant, ar jis vertas savo kainos. Kai šiuolaikiniai vartotojiški žurnalai skatina kuo daugiau pirkti, knyga padės suvokti, kad ne visada tai būtina daryti, galbūt savo mamos ar močiutės spintoje rasite tai, kas visuomet madinga ir ką verta prikelti antram gyvenimui. Knygoje pateikiami interviu su dizaineriais, įvairių butikų savininkais atskleidžia įvairalypį požiūrį į grožį, prancūzišką stilių ir eleganciją, kurią galite pritaikyti sau. 




Galiausiai, jei prancūziškas stilius jums atrodo nuobodus, vienodas ir ne visada pritaikomas šaltam mūsų klimatui, tai dar geriau - galbūt išsaugote "prancūziškąjį" laikotarpį ir galite eiti toliau - išmokote elegancijos pamokas. 
 

No comments:

Post a Comment