Thursday 26 November 2015

Desert Essence Organics Shampoo, Italian Red Grape

Dar viena natūralios sudėties šampūno apžvalga. Kaip man neatsibosta? Tiesiog pastebėjau, kad nenaudojant stipriai plaunančių šampūnų mano plaukų būklė pagerėjo - jie labiau blizga, mažiau šakojasi galiukai, sumažėjo slinkimas. 


Tai ne pirmas šios firmos gaminys mano kosmetikos lentynoje, bet pirmas iš plaukų priežiūros. Pakuotė standartinė Amerikos rinkoje - talpa 8 fl oz, t.y. 237 ml. Pakuotės minusas - šampūną sunku išspausti. Kuo mažiau jo, tuo sunkesnė užduotis. 

Šampūnas tirštas, puikiai putoja, todėl skalsus. Šampūnas bespalvis - kompanija taip pat nenaudoja sintetinių dažiklių. Kvapas - NUOSTABUS - tikrų tamsių ir prinokusių sodo vynuogių, atrodo, kad tuoj pajusi ir jų rūgštumą. Kalbu apie tas Lietuvos klimato zonoje augančias vynuoges, o ne nupurkštas iš parduotuvių. Neįsivaizduoju, kaip įmanoma išgauti tokį kvapą, bet teigiama, kad kompanija nenaudoja sintetinių kvapų. 

Šampūnas yra skirtas dažytiems plaukams, todėl nėra itin tinkamas riebiems plaukams, nes yra sunkesnis, bet aš jį naudoju toms progoms, kai žinau, kad kitą dieną galėsiu išsiplauti galvą. Puikiai tinka šukuosenoms daryti - plaukai minkšti, juos lengva šukuoti, jie blizga. 

Verdiktas. Puikus plaukus atstatantis ir tausojantis šampūnas, didesnio spalvos išsaugojimo galbūt nesuteiks, nes čia veikia taisyklė - kuo rečiau plauni, tuo ilgiau laikosi spalva, bet šampūnas išties geras sausiems ar normaliems plaukams, kuriems reikia kažko daugiau nei paprastas kasdienis šampūnas. Sudėtyje nėra parabenų, SLS/SLES, ftalatų, sintetinių kvapiklių ir dažiklių, silikonų, EDTA, naftos produktų.

No comments:

Post a Comment